Actualitat

La Federació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya (FEGICAT) i Testo han anunciat la renovació del seu acord de col·laboració per a la impartició de formacions especialitzades sobre detalls de seguretat i correcta execució d'instal·lacions.

Aquesta iniciativa reforça l'aposta de FEGICAT per proporcionar als seus membres les eines i el coneixement necessaris per a adaptar-se als requeriments actuals del sector de les instal·lacions. Les formacions programades abasten diversos aspectes fonamentals per garantir la seguretat i la qualitat en els projectes d'instal·lació.

Des de FEGICAT celebrem la renovació de l’acord de col·laboració amb Testo que “reflecteix el nostre compromís continu amb l'excel·lència i la seguretat en les instal·lacions a Catalunya”. A més, "estem convençuts que la formació continua juga un paper clau en l'actualització i millora de les capacitats dels nostres professionals".

TESTO és un fabricant líder a nivell mundial de tecnologia de mesura fixe i portàtil. Aquesta empresa tecnològica compta amb més de 3.200 empleats en les seves 34 filials arreu del món en les àrees de recerca, producció i comercialització; treballa per a oferir al mercat la millor tecnologia per a la mesura en els camps de la combustió, bomba de calor, aire condicionat, ventilació, tecnologia de la construcció i control d'emissions, entre d’altres. TESTO basa el seu èxit en una inversió en R+D per sobre de la mitjana, any rere any.

FEGiCAT organitzarà 8 jornades de formació presencials i una jornada de formació telemàtica dirigida a tot el col·lectiu d'empreses de Catalunya, en la qual s'explicaran detalls sobre seguretat i correcta execució de les instal·lacions. Totes les formacions s'engloben en el context dels nous canvis en la norma UNE 60670, en la presentació de l'Oferta Pública que NEDGIA oferirà a les empreses instal·ladores i en el contingut acordat amb TESTO.


Us informem, amb prèvia consulta a Europreven, en relació als requisits per la participació d’un instal·lador  en obres de construcció. Compartim la informació rebuda amb més detall per ajudar-vos a comprendre millor què implica cadascun dels documents necessaris.

Tal i com estableix la Generalitat de Catalunya, el  contractista o instal·lador ha de proporcionar el Pla de Seguretat i Salut  (PSS) al promotor de l’obra.


Us informem dels resultats més rellevants que la Subdirecció General de Seguretat Industrial en referència a les tramitacions d’expedients i les inspeccions periòdiques realitzades en instal·lacions de protecció i control d’incendis.

S’adjunta  tota la documentació en referència a la present Circular: Enllaç


Us informem sobre les novetats legislatives que introdueixen mesures per impulsar la mobilitat eficient mitjançant bonificacions fiscals:

Deduccions en la declaració de renda  son les següents: 

  • Adquisició de  vehicles elèctrics nous (sense aplicació als vehicles destinats a una activitat econòmica).
  • Instal·lació de punts  de recàrrega.

Aquestes deduccions són compatibles entre elles i ofereixen beneficis fiscals als qui aposten per la mobilitat elèctrica.

Per altre part, cal destacar que molts  municipis també ofereixen bonificacions o incentius fiscals per instal·lar  punts de recàrrega de vehicles elèctrics en edificis o locals afectes a una  activitat econòmica:

  • Les bonificacions poden  arribar al 50% de la quota per a aquells que tributin per quota municipal i hagin instal·lat punts de recàrrega.
  • Les obres i instal·lacions necessàries per a la instal·lació de punts de recàrrega poden beneficiar-se de fins al 90% de bonificació.

Us informem en relació amb que l’ICAEN ha ampliat en 37 milions d’euros el pressupost per als ajuts de la mobilitat elèctrica MOVES III. Aquests ajuts estan destinats a subvencionar tant l’adquisició de vehicles elèctrics com la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Això permetrà donar cobertura a totes les sol·licituds ja rebudes i acceptar-ne de noves. 

Novetats:

  • Ampliació del termini: Ampliació de termini fins al 31 de juliol de 2024.
  • Reducció de l'ajut  per la infraestructura de recàrrega: L'ajut s'ha reduït del 30% al 20% per a empreses i administracions públiques amb activitat econòmica. Les PIMES es poden acollir al reglament  de minimis per evitar aquesta reducció.
  • Ajuts per la  instal·lació de punts de recàrrega: Els ajuts per a instal·lar punts de recàrrega en aparcaments comunitaris en blocs d’edificis oscil·len entre el 70% i el 80% de la inversió.



Modificar cookies